AMN Praktijk voor Bekkenfysiotherapie

                                        Dalen en Hoogeveen, Drenthe

Over mij
               Winnares NVFB Eefje 2012

Mijn naam is Anneke Nieuwint. Sinds 1987 ben ik werkzaam geweest als algemeen fysiotherapeute in verschillende instellingen als revalidatiecentrum, ziekenhuis, verpleeghuis en particuliere praktijken in Nederland en ook in Engeland.

Tijdens mijn 12 jaar in Engeland kwam ik voor het eerst in aanraking met de zogenaamde "women's health", wat trouwens ook voor mannen bleek te zijn. Terug in Nederland heeft dit onderwerp mij geboeid en ben ik mij er verder in gaan verdiepen. Omdat er op dit gebied de laatste jaren veel meer wetenschappelijk onderzoek is verricht, heb ik de drie jarige Master Bekkenfysiotherapie opleiding aan de SOMT in Amersfoort gevolgd. 

In juni 2012 ben ik afgestudeerd als Master of Specialised Physical Therapy (MSPT) en ben sinds 1 juli 2012 officieel geregistreerd bekkenfysiotherapeut in het kwaliteitsregister van het KNGF en lid van de specialistenvereniging NVFB.

In juni 2015 heb ik de Kinderbekkenfysiotherapie opleiding aan de SOMT in Amersfoort met succes afgerond.

Hiernaast ben ik gespecialiseerd in Echografie - met name gericht op het gebied van bekken, bekkenbodem en lage rug en
NVFB ZwangerFit® - ik ben bevoegd voor het geven van een actieve cursus voor de zwangere vrouw en begeleiding rondom  zwangerschap en bevalling.